Renovatie van een vierkantshoeve in Landen


EEN INGRIJPENDE RENOVATIE VAN EEN 19DE EEUWSE VIERKANTSHOEVE.

Deze vierkantshoeve uit de 19de eeuw werd volledig gerenoveerd door WE-LIV-IN Interior Architects.
Het oude gedeelte werd hertekend en heringedeeld. Het biedt nu plaats aan een grote leefruimte met gashaard en een volumineuze keuken met zicht op de tuin. De inkomhal en berging zijn de kern van het oude gedeelte waar de circulatie rond functioneert. Dit komt doordat de ingang naar de oude kelders niet gewijzigd kon worden. De achtergevel van het oude gedeelte werd volledig open getrokken om licht en natuur binnen te halen. Twee grote schuiframen en twee smalle vaste ramen zorgen voor een symmetrisch gegeven in het totaalbeeld van de hoeve.

Interieur vierkantshoeve Hasselt

Omdat de opdrachtgevers alle ruimtes op het gelijkvloerse wilden, was WE-LIV-IN interior architects dan ook genoodzaakt om meer ruimte te creëren, dit door een nieuw gedeelte er aan toe te voegen. Dit nieuw gedeelte biedt nu plaats aan een vistekamer met badkamer, een kinderslaapkamer met bureau, een grote gezamelijke badkamer met douche, bad en toilet, een master bedroom met inloopdressing en tot slot een bureau met zicht op de tuin.

WE-LIV-IN Interior Architects kreeg de kans om dit project tot in de kleinste details uit te werken. De klanten wensten een landelijk strak interieur met een warme toets van aardetinten, waar alle materialen tot zijn recht kwamen met elkaar. Dankzij de bouwheer konden we niet alleen de vierkantshoeve hertekenen, maar ook het maatmeubilair ontwerpen.

vierkantshoeve Hasselt

Technische details voor het maatwerk werden met de meubelplaatser zeer doordacht besproken en de opvolging werd zeer grondig genomen. Het is dan ook een tot in de puntjes uitgewerkt project geworden met een zeer hoge afwerkingsgraad.


We-Liv-In interior architects

Kempische kaai 71/0.01
3510 Hasselt

Tel: +32 495 922 761
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Copyright © we-liv-in.be | Privacy Policy | Cookie Policy | Website by It's me