Eigentijdse villa in Knokke


Deze eigentijdse villa uit de jaren 70 werd door WE-LIV-IN in een nieuw ontwerp gegoten. Door middel van een aantal ruimtelijke ingrepen kon deze woning verbouwd worden tot een modern en tijdloos familiehuis. Het doel was de woning een eigentijds karakter te geven zonder afbreuk te doen aan de originele architectuur in de kuststreek van Knokke.

villa knokke

De voorkant van deze villa bevindt zich een twintigtal meter van de straatkant. Privacy genoeg dus met deze voortuin en oprit. Het totale renovatieproject stond onder leiding van WE-LIV-IN Interior Architects die niet alleen het architecturale concept met de binneninrichting, maar ook de totale aanneming van A tot Z en coördinatie voor zich nam. Voor de klant was WE-LIV-IN het enige aanspreekpunt van ontwerp tot de oplevering. De link van het moderne met het klassieke werd meteen duidelijk. Met de strakke, zwarte raamomlijstingen kreeg de villa een moderne toets mee. In combinatie van strakke panoramische ramen in de achtergevel en een uitgelijnde aluminium vinnenstrook werd deze villa omgetoverd in een tijdloze strakke stijl. Het buitenschrijnwerk werd volledig op maat ontworpen. WE-LIV-IN Interior Architects uit Hasselt wou de klassieke villa een modernere toets geven, zonder een volledige stijlbreuk te doen aan het geheel. Zo werden de donkere houten luiken aan de ramen verwijderd en strakke ramen tot aan de grond geplaatst die vervolgens werden afgewerkt met kalei. Tevens werden de structuur en de technische installaties, zoals sanitair en elektriciteit, volledig vernieuwd.

We-Liv-In interior architects

Books The Office
Kolonel Dusartplein 28B 
3500 Hasselt - BELGIË

Contact

Tel: +32 495 922 761
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Copyright © we-liv-in.be | Privacy Policy | Cookie Policy | Website by It's me