Garage wordt trendy master bedroom te Genk


WE-LIV-IN Interior Architects, interieurarchitecten uit Stokrooie, werd gecontacteerd door een oude vriendin, wonende in het hartje van Genk. De opdrachtgevers zaten een beetje vast in hun gedachten, maar stonden volledig open voor nieuwe ideeën. Daarom contacteerden ze Wendy Camberlin om zo spectaculaire veranderingen te brengen aan hun toekomstig renovatieproject. Zo kon WE-LIV-IN het pand geheel inrichten naar eigen smaak, rekening houdend met de wensen en het comfort van de klant. WE-LIV-IN is er dan ook in geslaagd om een klassieke autogarage om te toveren tot een trendy master bedroom.

Garage wordt trendy master bedroom te Genk

De vraag van het koppel was om voor hen hun bestaande garage om te toveren tot iets totaal anders. Door gebruik te maken van meer licht en het volledig opentrekken van de achtergevel met zicht op de achtertuin kon WE-LIV-IN dit project een ruimtelijker gevoel geven. De connectie tussen binnen en buiten is in zijn geheel geslaagd. Het was dus belangrijk voor WE-LIV-IN Interior Architects dat de ruimte volledig open getrokken werd, zodat de samenhang van binnen naar buiten en omgekeerd tot zijn recht kwam. "Architectuur en interieur tot één brengen" is voor ons zeer belangrijk. Interieur en architectuur kunnen voor ons niet los van elkaar gezien worden. Je kan niet eerst de buitenkant ontwerpen en dan pas aan het interieur beginnen te denken.

De garage kon niet worden teruggebracht tot de ruwbouw want deze was er al. De bestaande binnenmuur werd afgebroken om een volledige open ruimte te bekomen, waarin de herverdeling van muren kon gebeuren. De volledige garage werd in twee delen opgedeeld. Enerzijds de slaapkamer met open badkamer met het panoramische uitzicht op de binnentuin. Anderzijds de subtiele lichtinval van de verticale deurpartij in de opbergruimte, om toch nog de privacy te kunnen bewaren. Beide ruimtes werden opgesplitst door een glazen zwarte frame deur van Anyway Doors. De ruimte werd geheel benut van opbergruimte, slaap- en badkamer met dressing. Iedere kast werd perfect uitgelijnd en alles werd doordacht en bouwtechnisch ontworpen binnen de ruimte. De hele kastenwand werd doorgetrokken vanaf de slaapkamer tot in de badkamer om de ruimte langer te laten lijken. Lichte en warme kleuren, materialen van wit, marmer met roestbruin accent, natuureik en koperen kraanwerk werden gebruikt in de natte cel. De badkamer werd gescheiden door twee doorzichtige glasheldere wanden en geeft een open maar toch gezellig gevoel bij het binnenkomen in deze ruimte, maar ook tijdens het douchen met zicht naar buiten. Een trendy loftgevoel met een ietsje meer heeft dit project zeker en vast. Er werd gekozen voor eiken parket in slaapkamer en in een trede hogere berging. Het verhaal en vraag van onze klant werd perfect beantwoord. Creativiteit , functionaliteit en een verhaal dat klopt beantwoordt volledig aan dit prachtig project.

Nu uitkijken naar de start van de uitvoeringswerken voorzien in 2019. Wil je dit project volledig volgen? Vind ons dan zeker leuk op FB en Instagram zodat je op de hoogte blijft.


We-Liv-In interior architects

Books The Office
Kolonel Dusartplein 28B 
3500 Hasselt - BELGIË

Contact

Tel: +32 495 922 761
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Copyright © we-liv-in.be | Privacy Policy | Cookie Policy | Website by It's me